Balladyna - testi lukutaidosta

"Balladyna" on viiden näytelmän draama, jonka on kirjoittanut yksi kansallisista tiedottajista - Juliusz Słowacki. Se on myös tämän teoksen päähenkilön nimi, mustasukkainen ja armoton femme fatale. "Balladyna" on ollut koulun lukukanonissa monta vuotta, joten sen tuntemus on välttämätöntä. Tunnetko "Balladynan" hyvin? Tarkista itsesi testissämme!

Katso elokuva: "Korkeat pisteet millä hyvänsä"

1. Mistä "Balladyna" on kyse?

Laulu "Balladyna" on draama vallanhimoista, mustasukkaisuudesta ja rikolliseksi tulemisesta. Siinä puhutaan kuinka pitkälle voit mennä tavoitteesi saavuttamiseksi; ensimmäisestä pahan voitosta hyvään.

Se on yksi Słowackin verisimmistä näytelmistä, jonka teoissa melkein kaikki sankarit tapetaan julmasti. Teoksessa kirjoittaja viittaa toistuvasti toisen englantilaisen näytelmäkirjailijan, William Shakespearen, teoksiin, parodioimalla konventtinsa ja leikkimällä sen kanssa.

"Balladynassa" näet kaikuja "Macbethistä", "Juhannusyön unista" tai "Kuningas Learista". Słowacki mallintaa englantilaista kirjailijaa ja pilkkaa häntä samanaikaisesti.

Alla on 15 luettavaa kysymystä. Lopuksi esitämme oikeat vastaukset. Kuinka monta pistettä voit saada? Työskennellä!

Lukeminen maturakokeeseen 2020

Puolan kielikurssin lukeminen on olennainen osa tenttiä. Tänä vuonna se on varmasti ...

Lue artikkeli

2. Balladyna - testi

1. Mikä oli Balladynan siskon nimi?

a. Staszek b. Alina c. Goplana

2. Kenen suosion puolesta sisaret taistelivat?

a. Kirkor b. Henry c. Grabca

3. Keneen Goplana oli rakastunut?

a. Grabecissa b. Philossa c. Kirkorissa

4. Mihin Słowacki kirjoitti "Balladyna"?

a. Wienissä b. Genevessä c. Pietarissa

"Romeo ja Julia": yhteenveto draamasta

Romeo ja Julia, josta keskustelemme tässä artikkelissa, on William Shakespearen draama. Teos on ...

Lue artikkeli

5. Kuinka Balladyna kuoli?

a. Hänet myrkytettiin b. miekasta c. Salama iski häntä

6. Remmi oli todella:

a. Piast b. Popiel III c. Krak

7. Millä Balladyna peitti otsaan syntymämerkin?

a. Musta nauha b. Punainen huivi c. Valkoinen huntu

8. Miksi Balladyna tappoi sisarensa?

a. Hän halusi lisää vadelmia voittaakseen kilpailun b. Koska hän on tullut hulluksi c. Se oli onnettomuus

9. Kuka rakastui edesmenneeseen Alinaan?

a. Grabiec b. Kirkor c. Philo

10. Kuka oli Grabiecin isä?

a. Golfaaja b. Kenkävalmistaja c. Baker

11.Mitä Balladyna suunnitteli, jos hänen armeijansa hävisi?

a. Syytetään joku syyttömästä rikoksesta b. Tee itsemurha c. Poison Kirkor

12. Mistä Goplanan seppele tehtiin?

a. Esikot b. Merilevä c. Nielee

13. Kuka oli lainaa Grabiecin autolta?

a. Boruty b. Mephisto c. Saatana

Laajennettu kypsyyskoe: puola. Mitkä ovat kokeen säännöt?

Laajennettu kypsyyskoe (puola on yksi tämän kaavan yleisimmin suoritettavista kokeista) on ...

Lue artikkeli

14. Mihin korjatut vadelmat liittyvät?

a. Ruusuilla b. Punaisilla huulilla c. Verellä

15. Mistä perheestä Balladyna tuli?

a. Aateliselta b. Ei määritelty c. Maapuolelta

Oikeat vastaukset:

1 - b; 2 - a; 3 - a; 4 - b; 5 - c; 6 - b; 7 - a; 8 - a; 9 - c; 10 - a; 11 - b; 12 - c; 13 - b; 14 - c; 15 - c.

Tunnisteet:  Synnytys Rossne Raskauteen Suunnittelu