Tasmanian paholainen - pussieläin, joka tunnetaan epätavallisista äänistä. Mitä se syö, missä se elää ja miltä se näyttää?

Tasmanian paholainen on maailman suurin lihansyöjä-pussieläin. Kuinka se erottuu, missä se elää, mitä se syö ja miltä se näyttää?

Katso elokuva: "Korkeat pisteet millä hyvänsä"

1. Tasmanian paholainen - mikä tämä eläin on?

Tasmanian paholainen on lihansyöjä nisäkäs, joka kuuluu niełaz-perheen pussieläimeen. Hän elää enintään 8 vuotta, mutta yleensä lyhyempi - noin 5 vuotta. Hän asuu pääasiassa Tasmaniassa, jossa hän on melko yksinäinen elämäntapa.

Eläimet lisääntyvät kerran vuodessa maaliskuussa. Naisilla raskaus kestää 21 päivää, joten synnytys tapahtuu yleensä huhtikuussa. Naaras synnyttää 30 poikaa, vaikka vain 3-4 nuorta selviää kehityksen loppuun saakka.

Nuoret nisäkkäät viettävät elämänsä ensimmäiset 4 kuukautta äidin pesäpussissa. Vasta kahdeksannen kuukauden jälkeen heistä tulee itsenäisiä. Sukukypsyys saavutetaan vasta toisena elinvuotena.

Elokuvia eläimistä, jotka kannattaa katsoa lapsesi kanssa

Elokuvat eläimistä opettavat empatiaa ja ovat hyvä johdatus keskusteluihin luonnosta. Monet heistä eivät ole vain ...

Lue artikkeli

2. Mitä ääniä Tasmanian paholainen antaa?

Tasmanian paholainen on kuuluisa erittäin tyypillisten äänien tuottamisesta - sille on tyypillistä ruuansisäinen möly, outo kiljuu ja murisee. Nämä äänet ovat melko pelottavia, ja siksi eläintä pidetään melko aggressiivisena.

Perkeleistä tulee vielä meluisampia taistellessaan mahdollisesta saalista tai kun he tuntevat olevansa uhattuna. Se on muun muassa epätavallisilla äänillä eläintä kutsuttiin Tasmanian paholaiseksi. Lisäksi hätätilanteessa nisäkäs tuottaa ei kovin miellyttävää, pistävää hajua.

3. Miltä Tasmanian paholainen näyttää?

Tasmanian paholainen on rakenteeltaan melko karu - se on kyykyssä, mutta suhteellisen pieni. Tämän nisäkkään kokoon vaikuttavat useat tekijät, mukaan lukien ruoan saatavuus ja tyyppi.

Tämän eläimen paino on 4-12 kg. Tietojen mukaan maailman suurin lihansyöjä-pussieläin oli 76 cm pitkä ja painoi 12 kg.

Eläimellä on paksu mustan tai ruskean turkki, valkoiset raidat ristin ja rinnan alueella. Sen etujalat ovat pidempiä kuin takajalat, mikä käytännössä tekee siitä näyttävän hieman kömpelöltä, hieman kuin ontto kun liikkuu.

Näille nisäkkäille on ominaista melko suuri pää, vaaleanpunainen suu, pyöristetyt korvat, erittäin terävät hampaat ja lihaksikkaat leuat. Heillä on paksu ja karvainen häntä.

10 tieteellistä löydöstä vuodelta 2015, joista vanhempien tulisi tietää [11 kuvaa]

Koulutus on henkilökohtainen asia. Tunnet lapsesi parhaiten ja teet mikä sopii hänelle ...

katso galleria

4. Mitä Tasmanian paholainen syö?

Tasmanian paholaisilla on hyvin kehittynyt haju- ja näköhavainto, ja he käyttävät myös pitkiä aistinvaraisia ​​viiksensä metsästyksessä. Näiden etujen ansiosta he pystyvät täydellisesti välttämään saalistajia, etsimään rappeita tai etsimään potentiaalista saalista.

He ovat erittäin ahneita ja niillä on hillitön ruokahalu - he voivat syödä melkein mitä tahansa, mihin voivat upottaa hampaansa. Niiden ruoka koostuu pääsääntöisesti pienemmistä eläimistä, esim. matelijat, kalat, linnut ja erilaiset hyönteiset. He eivät halveksi leviämistä ja syövät kasviruokaa.

Kuten muillakin pussieläimillä, hyvin ruokittuina heidän pyrstönsä muuttuvat - ne turpoavat rasvavarastojen takia.

Mitä pitäisi huolehtia kouluikäisen lapsen kehityksestä? (VIDEO)

Katso video: "Mitä pitäisi huolehtia kouluikäisen lapsen kehityksestä?" ...

Lue artikkeli

5. Mistä Tasmanian paholainen löytyy?

Emme tapaa Tasmanian paholaista luonnossa Puolassa. Tällä hetkellä se elää luonnollisissa olosuhteissa vain Tasmaniassa - saarella Australiassa. Vanhoina aikoina se löydettiin myös Australiasta, mutta se oli yli 400 vuotta sitten.

Tasmaniassa eläin on hyvin valaisevissa metsissä, pelloilla, niittyillä ja metsissä. Hän on aktiivinen pääasiassa yöllä, haluaa yöpyä mieluummin luolassa tai kaivaa päivällä ja tuntuu hyvältä eristyksissä. Vuonna 1941 Tasmanian paholainen luokiteltiin suojelluksi lajiksi, ja näin on edelleen.

Tunnisteet:  Raskauteen Suunnittelu Esikoululainen Ovat Alue-