Kettu Lajin ominaisuudet

Kettu kuuluu koiran perheeseen, mutta toisin kuin susi, se ei muodosta vahvoja perhesiteitä. Aikuisuudessa, lukuun ottamatta lisääntymisjaksoa, hän on yksinäinen.

Katso video: "Miksi tytöt saavat parempia arvosanoja koulussa?"

1. Fox - esiintyminen

Maailmassa on noin 12 ketunlajia. Yleisimpiä on tavallinen kettu, jota turkin värin vuoksi kutsutaan myös punaketuksi (Vulpes vulpes). Puolassa on vain punainen kettu.

Se on yleinen petoeläin nisäkäs canidae-perheestä. Se asuu pohjoisella pallonpuoliskolla, Euroopassa, Aasiassa, Australiassa ja Pohjois-Amerikassa.

Ketun kehon pituus hännän mukaan lukien vaihtelee 95-135 cm. Samaan aikaan hännän, yleisesti kutsutun poninhännäksi, pituus on jopa 40-50 cm. Ketun paino vaihtelee 3-10 kg. Ketun turkki on oranssinpunainen, mutta vatsa, leuka ja hännän kärki ovat valkoisia.

Pohjoiset ketut ovat suurempia ja tummempia kuin etelässä elävät.

2. Fox: ominaisuudet

Urosketut ovat yleensä suurempia ja värillisempiä kuin naarasketut. Ketun siluetti on hoikka, asetettu suhteellisen lyhyille jaloille.

Kettuilla on hyvin kehittynyt kuulo-, haju-, näkö- ja kosketustaju. He näkevät yhtä hyvin yöllä ja päivällä. Vaikka he kuuluvat koiran perheeseen, he voivat piilottaa kynnet aivan kuten kissa. Kuten kissat, heidän pupillinsa on järjestetty pystysuoraan, mikä antaa heille mahdollisuuden nähdä paremmin yöllä metsästettäessä.

Mitä allergikoiden tulisi tietää eläinallergiasta? [11 kuvaa]

Allergisen reaktion voivat laukaista erilaiset tekijät, erityisesti proteiinit, joita kutsutaan allergeeneiksi.

katso galleria

3. marraskuu Kertolasku

Ketun parittelu alkaa tammikuussa. Ketun raskaus kestää noin 55 päivää. Huhtikuun ja toukokuun vaihteessa nuoret syntyvät. Yleensä 4-6 pentua yhdessä pentueessa. Kettu naaras huolehtii nuorista, kunnes heistä tulee itsenäisiä. Tänä aikana mies tarjoaa hänen ruokansa.

Kun nuoret ovat noin kuukauden ikäisiä, kettu alkaa lisätä kiinteää ruokaa ruokavalioonsa. 3-4 kuukauden iässä nuoret ketut jättävät kolon, ja heidän vanhempansa ja vanhemmat sisaruksensa huolehtivat siitä.

9–10 kuukauden ikäisenä ketut saavuttavat sukupuolikypsyyden ja lähtevät perhokotista etsimään omaa metsästysaluettaan.

Ketun metsästysalue on 60-150 hehtaaria.

4. Lisa's den

Ketut elävät koloissa. Heillä on yleensä useita heistä, joista vain yksi on vakituinen asuinpaikka ja toiset toimivat "varalla".

Kettu kaivaa hyvin pitkiä koloja, jopa 30 metriä, monilla käytävillä ja kammioilla. Sattuu, että kettu jakaa uran mäyrän kanssa.

Nora ei ole vain paikka levätä ja nukkua, se toimii myös ruokakomeroina.

Elokuvia eläimistä, jotka kannattaa katsoa lapsesi kanssa

Elokuvat eläimistä opettavat empatiaa ja ovat hyvä johdatus keskusteluihin luonnosta. Monet heistä eivät ole vain ...

Lue artikkeli

5. Mitä kettu syö?

Kettua pidetään lihansyöjälajina, mutta käytännössä se on kaikkiruokaista.

Kettu metsästää pääasiassa yöllä. Ruokavalion perustana ovat pienet jyrsijät, linnut, munat ja sammakot. Ketun valikossa on myös hedelmiä, lieroja, etanoita ja suuria hyönteisiä. Päivittäinen kettu syö noin 0,5 kg ruokaa.

Kettu toimii metsänhoitajana, mikä tarkoittaa, että se hyökkää sairaita ja heikkoja eläimiä vastaan. Se ruokkii myös ruhoja ja kettuja, jotka asuvat lähellä asutusta - siitä, mitä he löytävät roskista. Kettu käyttää lähinnä kuulo- ja hajuaistia saaliinsa jäljittämiseen.

6. marraskuu Laajat lajit

Kettu on maailman yleisimpiä saalistajalajeja. Tähän vaikuttaa ketun suuri kyky sopeutua erilaisiin ympäristöolosuhteisiin.

Ketut asuvat metsissä, niityillä, pelloilla, mutta myös kaupungistuneilla alueilla, kuten suurissa kaupungeissa. On arvioitu, että pelkästään Varsovassa asuu noin 100 ketua.

"Lemmikkien arkki" - auta pelastamaan eläimiä

"Ark of the Animals" on perhelautapeli 2-4 6-vuotiaalle tai sitä vanhemmalle pelaajalle. Sen tuottaja ...

Lue artikkeli

7. Kettujen raivotauti

Ketut ovat helposti alttiita raivotaudille, ja viime aikoihin asti tämä tappava virus sääteli niiden populaatioita.

Puolassa raivotaudin vastaista taistelua on jatkettu vuodesta 1995 lähtien asettamalla rokotteita elintarvikkeisiin, mikä vähensi merkittävästi tämän taudin ilmaantuvuutta ja vaikutti lajien määrän lisääntymiseen. 56 tuhannella. vuonna 1990 se kasvoi 185 tuhanteen. vuonna 2019.

Luonnollisten vihollisten puute vaikuttaa myös ketukannan kasvuun. Ketun ainoa vihollinen on susi, joka on hyvin harvinaista Puolassa.

Sen jälkeen kun ekologinen tietoisuus yhteiskunnassa on lisääntynyt, kiinnostus luonnon turkista on vähentynyt. Tämän seurauksena niiden hinta laski merkittävästi, ja kettu lakkasi olemasta houkutteleva riista metsästäjille.

Kettujen määrän nopealla ja hallitsemattomalla lisääntymisellä Puolassa on dramaattisia seurauksia maassa pesivien jäniksen ja lintujen (kurpitsa, larkit, kärpäset, lantut ja kurkut, ankat) populaatiolle. Kettu ei ole suojattu laji.

Tunnisteet:  Rossne Vauva Perhe