Ahma - kuka hän on, miltä hän näyttää ja elääkö hän Puolassa?

Wolverine on mustelperheen suurin maanpäällinen edustaja. Se suosii liikkuvaa elämäntapaa erillään, sillä on hillitön ruokahalu ja syö pääasiassa lihaa. Millainen ahma näyttää ja elääkö se Puolassa?

Katso elokuva: "Korkeat pisteet millä hyvänsä"

1. Ahma - mikä tämä eläin on?

Ahma on nisäkäs - saalistaja, joka elää maalla. Se kuuluu mustelperheeseen, jonka edustajia se on. Hän sopii hyvin talviolosuhteisiin - hänen ruumiinsa on peitetty turkilla ja jalat ovat poikkeuksellisen leveät, mikä antaa hänelle mahdollisuuden liikkua nopeasti ja vapaasti jauhemaisella lumella.

Se on erittäin ahne ja ei kovin nirso eläin - yleensä kaikkiruokainen, mutta useimmiten se syö riekkaa.Ahman päivittäinen ruokavalio voi vaihdella asuinpaikan mukaan - skandinaaviset populaatiot syövät pääasiassa poroja, hirviä ja peuroja, kun taas Alaskan kansalaiset valitsevat valan ja hylkeen.

Elokuvia eläimistä, jotka kannattaa katsoa lapsesi kanssa

Elokuvat eläimistä opettavat empatiaa ja ovat hyvä johdatus keskusteluihin luonnosta. Monet heistä eivät ole vain ...

Lue artikkeli

2. Ahma - kuvaus

Aikaisemmin ahma katsottiin koiran tai karhun sukulaiseksi, ja sitä pidettiin myös aggressiivisena. Itse asiassa ahma ei ole aggressiivinen nisäkäs, se on vaeltaja, jolla on erittäin aktiivinen elämäntapa - se viettää vain noin 3-4 tuntia päivässä lepoon.

Tämän elämäntavan vuoksi tutkijoilla ei ole helppoa oppia ahmasta. He tietävät, että ahma on hyvin heikosti näköinen, mutta että muut aistit ovat hyvin kehittyneet - haju ja kuulo ovat melkein täydellisiä.

3. Miltä ahma näyttää?

Ahman ulkonäöstä voidaan sanoa paljon - se on noin 80 cm pitkä ja 50 cm korkea säkä. Sillä on suhteellisen lyhyt häntä - 20-50 cm.

Kypsä mies uros painaa yli 30 kg, hänen naispuolisella vastapuolellaan on hieman pienempi paino - noin 25 kg. Ahma on lähes koko ruumiinsa peitetty pitkäkarvaisilla ruskeanharmailla hiuksilla.

Poikkeuksena on pää, jonka hiukset eivät ole kasvaneet, ja siinä on suuria pisteitä vaaleankeltaisessa sävyssä (samanlainen kuin eläimen sivut). Ahma on erittäin leveällä jalalla, jonka ansiosta se ei uppoa lumeen, ja tämä auttaa saaliin saaliissa.

Mitä pitäisi huolehtia kouluikäisen lapsen kehityksestä? (VIDEO)

Katso video: "Mitä pitäisi huolehtia kouluikäisen lapsen kehityksestä?" ...

Lue artikkeli

4. Ahma - mielenkiintoisia faktoja

Ahmailla on suuret leuat ja suuret hampaat, jotka voivat murskata jopa jäätyneen ruuan tai luut. Nämä eläimet voivat säästää liikaa ruokaa pahempiin päiviin - he piilottavat ruokaa maahan, puihin, lumeen, rakoihin ja kiviin. He saavuttavat resurssinsa jopa kuuden kuukauden kuluttua kokoontumisestaan.

Vaikka ahma on pieni, se voi metsästää isoa hirviä itse. Kauheat eläimet, joiden koko on suuri, kuten karhut ja sudet, myös kunnioittavat häntä.

Tutkijoiden mukaan tämän käyttäytymisen syy voi olla ahmojen epämiellyttävä haju.

Intuitit ovat arvostaneet ahmojen turkista - he leikkaavat takkiensa huput heidän kanssaan. Tällaisella turkilla on erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia - sitä ei peitä suusta uloshengitetyn höyryn muodostama pakkanen.

5. Ahma - asuuko hän Puolassa?

Puolassa ahma näkyy vain tietyissä eläintarhoissa, koska tämä laji elää Skandinaviassa - lähinnä Suomen pohjoisosassa, Siperian pohjoisosassa ja Mandyriassa. Se on harvinaisempaa Pohjois-Amerikan pohjoisosassa.

Hän tuntee itsensä parhaiten lumisilla talvilla ja valitsee metsät matalilla kukkuloilla. Hän rakastaa myös suoalueita. Hän yrittää välttää vettä huolimatta siitä, että hän osaa uida.

Tunnisteet:  Esikoululainen Rossne Raskauteen Suunnittelu