Ilves. Ominaisuudet ja järjestelmällisyys

Ilves, joka aiemmin tunnettiin nimellä ostrowidz, on saalistajainen nisäkäs, joka kuuluu kissan alaperheeseen felidae-perheeseen. Huono juoksija, hänellä on erinomainen näkö, ja viettää suurimman osan ajastaan, kuten kotikissa, nukkumassa. Miltä ilves näyttää, missä se esiintyy ja uhkaako se sukupuuttoa?

Katso elokuva: "Kuinka voit auttaa lapsi löytää itsesi uuteen ympäristöön?"

1. miltä ilves näyttää?

Ilvellä (ilves) on pitkät vahvat jalat, joissa on sorkat ja pyöreä pää. Ulkopuolella se on tummanpunainen ja ruskeat täplät, vatsa on valkoinen. Yleensä eläimen pään kaulassa ja alapuolella karvat muodostavat ns pulisongit.

Ilveksen korvat ovat piikit, pystyssä, ja niiden päällä on tummien, yleensä mustien hiusten kimppuja. Niiden tarkoituksena on keskittää ääniaallot, jotka johtavat ääniä eläimen korviin - kiitos heidän kuulee paremmin.

Tämä eläin on keskikokoinen. Ilveksen rungon pituus on 65–110 cm, hännän pituus on 5–23 cm. Paino vaihtelee 5 kg: sta 23: een; yleensä miehet ovat 25% suurempia ja painavampia kuin naiset.

Mitä allergikoiden tulisi tietää eläinallergiasta? [11 kuvaa]

Allergisen reaktion voivat laukaista erilaiset tekijät, erityisesti proteiinit, joita kutsutaan allergeeneiksi.

katso galleria

2. Ilveksen ominaisuudet

Ilves pystyy kiipeämään puihin tehokkaasti ja nopeasti, se on loistava hyppääjä. Hän ei pidä juoksemisesta, hän väsyy nopeasti. Kuten kotikissa, se voi nurista.

Päivällä ilves piiloutuu piilopaikkoihinsa, ja yöllä se metsästää. Hän on yksinäinen parittelukauden ulkopuolella. Mies ja nainen tapaavat kerran vuodessa kuumuuden aikana. Ilveksen tiineysaika on noin 70 päivää. Nuoret ovat syntyneet hyvin piilossa olevassa paikassa. Synnytyksen jälkeen ne painavat noin 300 g, ne imevät äidinmaitoa 3--6 kuukautta.

Nuori ilves avaa silmänsä vasta 10 päivän kuluttua. Ajan myötä hän alkaa seurata äitiään hänen vaelluksissaan ja taisteluissaan muiden ilvesien kanssa. Ennen vuoden loppua hän itsenäistyy, jättää äitinsä ja etsii piiriä. Se voi matkustaa jopa 7 km yhdessä yössä löytääksesi ruokaa. He kulkevat vilkkailla kaduilla, joskus jopa moottoriteillä, eläinten risteyksillä.

Ilves on hyvä uimari, se voi uida 0,5 km leveää vettä. Länsi-Pommerin luontoseuran julkaisemien ilveseille asetettujen telemetristen kaulusten lukemien ansiosta tiedämme, että ne voivat ylittää Odran tai Veikselin.

Tämä eläin, kuten kotikissa, viettää useita tunteja nukkumassa, ja on erittäin tärkeää levätä. Tästä syystä se tarvitsee suuria metsäalueita, jotta se voi uusiutua rauhallisesti.

Ilves syö pääasiassa peuroja ja metsäkaurisia, yhden aterian aikana noin 1 kg lihaa ja päivällä 1,7-3,6 kg. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että yksi aikuinen henkilö voi metsästää noin 60 peuraa vuodessa.

Kun eläimet päättävät ihmiskunnan kohtalosta ...

Bezkresjassa käydään sotaa. Undead-eläinten armeija tuhoaa. Sen komentaa Paksahara, joka kiittää ...

Lue artikkeli

3. Systemaattisuus

Tällä suvulla on todennäköisesti yhteinen esi-isä Puma-, Prionailurus- ja Felis-sukujen kanssa. Ilves erotti ensimmäisenä pääkehityslinjasta. Se sisältää lajeja, kuten:

  • Lynx rufus - punainen ilves;
  • Lynx canadensis - Kanadan ilves;
  • Lynx-ilves - Euraasian ilves;
  • Lynx pardinus - Iberian ilves.

Tämäntyyppinen taksonomia on seuraava:

  • Domain - eukaryootit;
  • Valtakunta - eläimet;
  • Tyyppi - merkkijonot;
  • Turvapaikka - nisäkkäät;
  • Alaryhmä - elävä;
  • Infragromada - istukan nisäkkäät;
  • Rivi - saalistaja;
  • Perhe - felids;
  • Alaperhe - kissat;
  • Suku - ilves.

4. Mistä ilves löytyy?

Ilvesitä esiintyy Euroopan metsissä muun muassa Puolassa, Tšekin tasavallassa, Slovakiassa, Espanjassa, Portugalissa, Ruotsissa, Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valkovenäjällä, Italiassa, Sloveniassa ja Kroatiassa.

Aasiassa tätä eläintä löytyy Venäjältä, Turkista, Irakista, Iranista, Kiinan kansantasavallasta, Pohjois-Koreasta, Pakistanista, Intiasta, Nepalista, Mongoliasta, Kazakstanista, Tadžikistanista ja Uzbekistanista sekä Pohjois-Amerikasta, Kanadasta, Yhdysvalloista. ja Meksikossa.

Kuinka eläimet vaikuttavat terveyteen? [10 kuvaa]

Kun tulet kotiin nurisemaan tai heiluttamaan häntää stressaavan päivän jälkeen ja tunnet äkillisen kiireen ...

katso galleria

5. Onko ilves suojattu?

Ilves on ollut lajien suojeluksessa 6. tammikuuta 1995 lähtien, ja se on kirjattu erityisen suojeltujen lajien luetteloon. Erillisellä säädöksellä 30. kesäkuuta 1995 se suljettiin luonnonvaraisten riistaeläinten luettelosta.

Vuonna 2004 se asetettiin tiukan suojelun kohteeksi aktiivista suojelua vaativana lajina, ja vuoden 2011 lajien suojelua koskevassa asetuksessa edellytetään myös 500 metrin suojavyöhykkeiden nimeämistä ilvesen lisääntymispaikkojen mukaan (voimassa 1. huhtikuuta alkaen) 31. elokuuta).

Puolan punaisessa kirjassa sillä on NT-uhkaluokka - alhaisemman riskin laji, mutta lähellä uhkaa. Tällä hetkellä Puolassa asuu noin 150 henkilöä.

Tunnisteet:  Ovat Alue- Raskaus Oppilas