Susi. Esiintyminen, sosiaalinen rakenne

Susi on koiran suora esi-isä. Puolassa on harmaa susi.

Katso elokuva: "Korkeat pisteet millä hyvänsä"

1. Susi. Lajin ominaisuudet

Susi on petoeläinten ja Canidae-perheen nisäkäs. Sitä esiintyy Euraasian pohjoisosassa ja Amerikassa. Se elää metsissä, vuoristossa, suurilla tasangoilla ja kosteikoilla.

Susi on koiran suora esi-isä, ulkonäöltään se muistuttaa Elsassin paimenkoiraa, mutta eroaa siitä ohuesta hahmosta, kapeasta rintakehästä, laihasta selästä, pitkistä raajoista ja pienemmistä korvista. Rungon ansiosta susi voi kävellä tasaisesti ja tarvittaessa juosta nopeasti, pitkiä matkoja.

Susi

Sand Wolf on kokoelma novelleja lapsille

katso galleria

Sudilla on erinomainen haju- ja kuulotaju, näiden aistien ansiosta he metsästävät ja kommunikoivat muiden susien kanssa. Susien toisaalta näkökyky on huono. Päivän aikana he näkevät pahempia kuin ihmiset, he näkevät liikkuvia esineitä paremmin kuin paikallaan olevia. Lisäksi väriverhot - ne tunnistavat pääasiassa harmaan sekä keltaisen ja sinisen.

Susi on erittäin alueellinen eläin. Hän merkitsee perheensä alueen virtsalla. Toisaalta ulvontaa käytetään yksilöiden väliseen viestintään ja ryhmän sidosten kiristämiseen.

2. Suden lajit

Susia on kuusi päälajia:

  • harmaasusi;
  • Iberian susi;
  • arktinen susi;
  • arabialainen susi;
  • punainen susi;
  • Etiopian susi.

## Harmaasusi. Esiintyminen Puolassa

Puolassa on harmaa susi. Eniten susia asuu seuraavissa voivodikunnissa: Podkarpackie, Małopolskie, Podlaskie, Warmińsko-Mazurskie.

Susien suurin pyhäkkö ovat Karpaatit ja Karpaattien juuret. On arvioitu, että näillä alueilla asuu noin 200 susia.

Ympäristönsuojelun pääosaston virallisten tietojen mukaan vuonna 2019 Puolassa oli noin 2000 susia.

Elokuvia eläimistä, jotka kannattaa katsoa lapsesi kanssa

Elokuvat eläimistä opettavat empatiaa ja ovat hyvä johdatus keskusteluihin luonnosta. Monet heistä eivät ole vain ...

Lue artikkeli

3. Susien sosiaalinen rakenne

Kahden vuoden ikäisenä susi saavuttaa sukupuolikypsyyden ja jättää perheen etsimään kaveria ja sen metsästysaluetta.

Sudet ovat yksiavioisia, he parittelevat koko elämän. 92 prosentissa. heidän suhteensa päättyy toisen kumppanin kuoleman vuoksi. Se tapahtuu usein ihmisen syyn vuoksi. Puolassa monet sudet kuolevat henkilöautojen, junien pyörien alla tai salametsästyksen seurauksena.

Sudilla on yksi pentue vuodessa. Tammikuu ja helmikuu on astutuskausi. Susi-raskaus kestää 63-65 päivää. Nuoret sudet syntyvät maalis- ja huhtikuun vaihteessa ja yhdessä pentueessa on 2-6 pentua.

Imetysvaiheen aikana susi ei jätä pentuja, ja ruoka toimittaa hänen kumppaninsa. Noin kuuden viikon kuluttua nuoret sudet siirtyvät liharuokavalioon. Kun vanhemmat lähtevät metsästämään, vanhemmat sisarukset huolehtivat pennuista.

Koko susiperheen huolellisesta hoidosta huolimatta enintään puolet pentueesta selviää ensimmäisen vuoden.

Mitä allergikoiden tulisi tietää eläinallergiasta? [11 kuvaa]

Allergisen reaktion voivat laukaista erilaiset tekijät, erityisesti proteiinit, joita kutsutaan allergeeneiksi.

katso galleria

4. Sudet. Ruokavalio ja metsästys

Telemetriatutkimusten mukaan Puolassa asuvan susiperheen metsästysalue on alangoilla noin 250 km² ja vuoristossa noin 150 km².

Suden ruokavalion perusta on sorkka- ja kavioeläimet. Sudet metsästävät pääasiassa peuroja, metsäkaurisia, villisikoja, hirviä ja majavia. Sudet tappavat kuitenkin pääasiassa vanhoja, nuoria ja sairaita, koska niitä on helpompi metsästää. Tämän ansiosta metsässä ylläpidetään biologista tasapainoa.

Heikojen yksilöiden valinnan vuoksi lisääntyvät pääasiassa terveitä ja vahvoja eläimiä, joilla on paras geenivarasto.

Aikuiset ja terveet peurat tai metsäkauris ovat erittäin vaikea saalis, koska ne ovat täydellisesti sopeutuneet pakenemaan. Näiden eläinten etsiminen vaatii sudelta valtavia määriä energiaa. Vain joka kymmenes susi metsästää peuroja ja joka viides peuroja onnistuu.

## Susi suojaa. Punainen kirja

Susi sisällytettiin Puolan eläinten punaisen kirjan molempiin painoksiin ja Puolan uhanalaisten ja uhanalaisten lajien punaiselle listalle sekä Karpaattien uhanalaisten lajien punaiselle listalle.

Luonnonsuojelusta 16. huhtikuuta 2004 annetun lain ja eläinlajien suojelusta 16. joulukuuta 2016 annetun ympäristöministerin asetuksen mukaan susia suojellaan tiukasti. Susi on myös Bernin yleissopimuksen suojaama.

On kiellettyä tappaa, silpoa, siepata, pitää, tuhota koloja ja valita niistä pentuja sekä säilyttää ja myydä kuolleiden yksilöiden nahkoja ja muita palasia ilman asianmukaista lupaa.

"" He eivät nuku, koska he tekevät läksyjä. " Toinen lukuvuosi on alkanut

Puoli päivää koulussa, sitten opetuksen ulkopuolinen toiminta ja kotitehtävät illalla. Vanhemmat kouristavat nokkia hieman ...

Lue artikkeli

5. Suden hyökkäykset ihmisiin ja tuotantoeläimiin

Suden ympärillä on monia myyttejä, joita jotkut metsästäjät levittävät usein. Yksi näistä myytteistä on, että sudet hyökkäävät karjaa melkein yleisesti ja aiheuttavat siten uhkaa. Samaan aikaan karjan osuus on vain 1-3 prosenttia. susien tappamat eläimet.

Vuonna 2018 korvaus suden hyökkäyksistä karjaan oli 1,1 miljoonaa zlotya. Vertailun vuoksi samana vuonna korvaus majavien aiheuttamista vahingoista oli 25 miljoonaa zlotya. Toisaalta riistaeläinten (peura, metsäkauris ja villisika) aiheuttamista maatalouden viljelykasvien vahingoista maksettiin 91 miljoonaa zlotya.

Toisen maailmansodan päättymisestä siihen asti, kun susi oli suojattu, Puolassa ei ole kirjattu tapauksia, joissa terveitä susia olisi hyökännyt ihmisiin. Vuonna 2018 havaittiin kaksi tapausta, joissa susia puri ihmisiä. Molemmissa tapauksissa eläimiä ruokittiin ja osittain kesytettiin.

Tunnisteet:  Oppilas Raskaus Raskauteen Suunnittelu