Villikissa. Miltä se näyttää ja missä se tapahtuu?

Villikissa on saalistajien nisäkäs laji felidae-perheestä. On erittäin vaikeaa tavata häntä, koska hän välttää ihmisiä.Visuaalisesti villikissa on hyvin samankaltainen kuin kotikissa, mutta kun katsot tarkkaan, näet helposti erot. Miltä villikissa näyttää, mihin se on ominaista ja missä se esiintyy? Onko villikissa meow, kuten sen kotieläin serkku?

Katso elokuva: "Korkeat pisteet millä hyvänsä"

1. Villikissa: mikä tämä eläin on?

Ruotsalainen lääkäri ja luonnontieteilijä Charles Linnaeus kuvasi villikissaa ensimmäisen kerran vuonna 1758 kotikissan ulkonäön perusteella. Nykyisen nimen antoi sille saksalainen luonnontieteilijä Johann Christian Daniel von Schreber, joka havaitsi villikissaa maassansa.

Villikissa on villikissan alalaji. Se asuu muutamissa Euroopan metsissä ja metsäalueilla Kaukasuksella ja Turkissa. Emme löydä häntä Skandinaviassa, Englannissa ja Skotlannissa, ja hänet tuhottiin.

Ilvesen vieressä oleva villikissa on toinen villikissojen edustaja Puolassa. Se näyttää suurelta kotikissalta. Hänen turkiksensa on hänelle suuri naamiointi, mikä vaikeuttaa hänen havaitsemista luonnossa.

Tämä liittyy myös hänen varovaisuuteensa - hänen on oltava jatkuvasti valppaana, ettei hänestä tule muiden saalistajien uhri. Villikissan suurin vihollinen on kuitenkin ihminen, joka usein tuhoaa peruuttamattomasti esiintymisympäristönsä.

Ilves. Ominaisuudet ja järjestelmällisyys

Ilves, joka tunnettiin aiemmin nimellä Ostrovicus, on saalistajainen nisäkäs, joka kuuluu kissan alaperheeseen ...

Lue artikkeli

2. Miltä villikissa näyttää?

Naaraspuolinen villikissa saavuttaa keskimäärin noin 3,5 kg painon. Urokset ovat painavampia - niiden paino on noin 5 kg. Rungon pituus on 40-90 cm, samanlainen kuin kotikissojen.

Villikissan väri on tylsää mustilla raidoilla, silmien iiris on eri sinisen tai vihreän sävyjä, ja pupillit ovat pitkänomaisia ​​ja pystysuoria. Korvat ovat teräviä, samoin kuin ilves, pienillä reunoilla.

Villikissan turkki on melko pitkä ja pörröinen. Hieno, tumma viiva ulottuu päästä päähän; hänen päänsä päällä on neljä raitaa molemmin puolin kasvojaan. Jalkatyynyt ovat mustia.

Villikissalla on tyypillinen, pörröinen häntä, joka erottaa sen ehdottomasti muista felideistä.

Villikissan säkäkorkeus on 25-35 cm.

Kun villikissa raivostuu, se asettaa korvat tasaisesti päähänsä, avaa punaisen suunsa leveäksi, snurraa, harjakset ja kaarevat selkänsä antaen vaikutelman, että siitä on tullut voimakkaampi.

Elokuvia eläimistä, jotka kannattaa katsoa lapsesi kanssa

Elokuvat eläimistä opettavat empatiaa ja ovat hyvä johdatus keskusteluihin luonnosta. Monet heistä eivät ole vain ...

Lue artikkeli

3. Mitä villikissa syö?

Villikissan ruoka on pieniä nisäkkäitä, lintuja, sammakoita, jyrsijöitä, pienpeuroja, peuroja, karitsoja, jyrsijöitä, joskus hyönteisiä.

4. Villikissan ominaisuudet

Villikissa on yöllinen eläin, ja päivällä se on aktiivinen vain siellä, missä ei ole ihmisen puuttumista. Hän on lihansyöjä. Yksinäinen, lämpöjakso on ainoa aika, jolloin tämä eläin pariutuu. Astutuskausi on helmikuun ja maaliskuun vaihteessa.

Naaraspuolisen villikissan raskaus kestää 65-69 päivää ja pentueen koko on 1-7 nuorta. Naiset kypsyvät 10 kuukauden iässä, urokset vuotta myöhemmin. He perustavat pesänsä yleensä uriin, oksakammioihin, suuriin onteloihin. Nuoria ruokitaan äidinmaidolla 6-7 viikkoa.

He saavuttavat sukupuolikypsyyden 10.-12. Elokuulla, vankeudessa olevan villikissan keskimääräinen elinikä on 12-15 vuotta.

Miesalueet ovat suurempia kuin naisalueet, jotka vaihtelevat useista sadoista metreistä jopa useisiin neliökilometreihin. Ne eivät ole päällekkäisiä ja niillä on selkeät rajat.

Villikissa, vaikkakin usein metsissä, tykkää löysistä, nuorista metsistä. Se suosii metsiä, joilla on runsaasti aluskasvillisuutta, vaihtelevaa - missä hänen on helpompaa löytää ruokaa ja suojaa. Se metsästää pääasiassa metsänrajoilla, jokilaaksoissa, niityillä ja metsänreunoilla.

Kuinka eläimet vaikuttavat terveyteen? [10 kuvaa]

Kun tulet kotiin nurisemaan tai heiluttamaan häntää stressaavan päivän jälkeen ja tunnet äkillisen kiireen ...

katso galleria

Välttää ihmisiä. Jos se esiintyy lähellä ihmisen klustereita, se johtuu vain jyrsijöiden läsnäolosta. Se kulkee 4 - 12 kilometriä päivässä etsimään ruokaa.

Mielenkiintoista on, että villikissa puhdistaa, purruttaa ja meowaa usein kuin kotikissa, vaikka sen tekemät äänet ovatkin hieman syvempiä ja matalampia (se muistuttaa munintaa).

5. Onko villikissa suojattu?

Tämä eläin Puolassa ja muissa Euroopan maissa on lajien suojelussa. Se on hyvin harvinaista, pääasiassa Karpaateilla ja Podkarpacie, noin 200.

Tunnisteet:  Vauva Perhe Esikoululainen